пʼятниця, 20 грудня 2013 р.

В Олександрії новий секретар територіальної організації НСЖУ

Секретарем Олександрійської територіальної організації Національної Спілки журналістів України обрано Ірину Балашову, члена бюро організації, редактора газети «Сільський вісник», що є районним часописом Олександрійщини.

За це рішення проголосували всі члени бюро Олександрійської організації НСЖУ 4 грудня. У засіданні бюро взяв участь секретар Кіровоградської обласної організації НСЖУ Юрій Сердюченко.

Як висловились колеги, Ірина Балашова має досвід керівної роботи, є поміркованим і професійним журналістом, вона може зорганізувати роботу однієї з найчисленніших в області територіальних організацій журналістів. Хоча остаточне рішення було народжене у дискусії.

Ірина Балашова подякувала за довіру колег та повідомила, що вважає за необхідне започаткувати регулярні зібрання бюро організації, активізувати спільно із членами бюро роботу Спілки в Олександрії та районі.

Юрій Сердюченко також повідомив, що Національна спілка журналістів виступила із заявою щодо побиття журналістів під час виконання ними професійних обов’язків. Цю заяву підтримала і обласна організація.

Також НСЖУ вийшла разом із такими впливовими громадськими організаціями, як «Телекритика», Інститут масової інформації та Українська асоціація видавців періодичної преси, зі складу Міжвідомчої робочої групи при Президентові України з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захисту прав журналістів. Мотивація такого рішення – недієвість цього консультативного органу.

Сьогодні, Національна Спілка журналістів України представлена в Кіровоградській області одним з найбільших об’єднань журналістів краю – 400 професійних творчих працівників газет, телебачення, радіо та інтернет-видань.
Олександрійська територіальна організація об’єднує журналістів міста Олександрії, Олександрійського району, а також журналістів, що проживають нині у інших населених пунктах області.


Нещодавно Олександрійська територіальна організація залишилась без керівника після смерті Анатолія Надольського – першого керівника об’єднаної організації, яка і була ним створена.

Немає коментарів:

Дописати коментар