пʼятниця, 5 червня 2015 р.

В Олександрії засновують краєзнавчо-журналістську відзнаку імені Анатолія Кохана


   В Олександрії з’явився проект краєзнавчої відзнаки імені Анатолія Кохана, яку буде вручати Олександрійська територіальна організація Національної спілки журналістів України.
   Відзнакою планується нагороджувати тих, хто створив унікальні і цікаві, написані популярною мовою, опубліковані праці з історії міста або регіону. Це можуть бути роботи з історії окремої галузі культурного чи мистецького життя міста, спорту та інше.
   Відповідну ініціативу вніс журналіст В’ячеслав Чебишев, а підтримали ідею та запропонували шляхи її реалізації члени Бюро Олександрійської ТО НСЖУ.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні Бюро сьогодні, 4 червня.
   Журналісти вирішили не обтяжувати відзнаку А. Кохана грошовою премією, оскільки творча спілка вважає необхідним не пов’язувати краєзнавчо-журналістську діяльність А. Кохана з матеріальними стимулами. Члени Бюро відзначили, що ця відзнака буде перед усім моральним стимулом для тих, хто починає чи вже займається краєзнавчими дослідженнями і дописує у міські часописи чи видає краєзнавчі книги.
   Положення про нагородження планується затвердити незабаром.
   Серед варіантів матеріальної форми відзнаки - статуетка у формі пера, а також, імовірно, диплом переможця.
   Символічним є також і те, що нагорода буде поєднувати журналістський та краєзнавчий напрямок, який був характерним саме для почесного громадянина міста Олександрії, кандидата медичних наук, краєзнавця, лікаря і журналіста Анатолія Ілліча Кохана.

Немає коментарів:

Дописати коментар