пʼятниця, 5 червня 2015 р.

В Олександрії журналісти дружно вийшли на суботник

 На суботник, який ініціювала територіальна організація Національної спілки журналістів України, в Олександрії сьогодні вийшли більше двадцяти представників місцевих ЗМІ. «Сьогоднішня акція з благоустрою - це вияв доброї волі усіх журналістів міста і району, - говорить  Ірина Балашова,  секретар Олександрійської територіальної організації НСЖУ. - Я вдячна своїм колегам за солідарність і згуртованість. Коли від нашої територіальної організації НСЖУ була озвучена ідея - приєднатися до загальноміського місячника, і вийти на спільну журналістську толоку - дискусій з цього приводу не було, всі як один сказали: так, ми готові. Сьогодні журналісти підтвердили  свої слова конкретною справою - спільною толокою! І це дає підстави стверджувати, що журналістська спільнота на Олександрійщині монолітна і згуртована».

   Гарна погода сприяла хорошому настрою і додавала сил до роботи. «Озброївшись» господарським інвентарем, місцеві журналісти дружно прибрали берегову зону річки Березівка, засмічену пляшками, поліетиленовими пакетами та різноманітними побутовими відходами. 
   За якихось кілька годин гуртом вдалося навели лад на ділянці довжиною майже кілометр, а це відстань  від пішохідного мосту по проспекту Леніна до пішохідного мосту на вулиці Шевченка.



   Розподіливши між собою окремі ділянки, кожен учасник суботника з лопатою, граблями та мішками виконав визначений фронт робіт. У повній трудовій готовності були й міські комунальники, які забезпечили суботник вантажівками для вивезення сміття.
   Окрім того, до прибирання долучилися й місцеві мешканці, ентузіасти з сусідніх вулиць. Гуртом було зібрано й вивезено транспортом міських комунальників 90 мішків сміття. І врешті-решт  річка Березівка, яка  у прямому сенсі «потонула» від сміття,  якого тут було по самісінькі вуха, отримала нове чисте обличчя. Але для повного прибирання усіх берегів одного дня недостатньо, тож журналісти закликають небайдужих олександрійців приєднатися до їхніх ініціатив, аби гуртом зробити рідне місто чистішим. 

   Нагадаю, що захід провели у рамках місячника з благоустрою, озеленення та прибирання



Немає коментарів:

Дописати коментар