пʼятниця, 5 червня 2015 р.

В Олександрії відзначили День журналіста

   Святковий захід, присвячений Дню журналіста й ініційований місцевим журналістським осередком, відбувся 3 червня в Олександрії. У затишному залі Будинку футболу цього дня зібралося близько 30 медійників - ветеранів журналістики, представників місцевих видань, телерадіокомпаній та електронних ЗМІ. Тут, зокрема,  були присутні колективи газет «Сільський вісник», «Олександрійський тиждень», «Вільне Слово», «Городской курьер», ТРК «Радіо великих доріг», Олександрійського проводового радіомовлення,  сайту «Моя Олександрія».
   Першочергово колег із професійним святом привітала секретар Олександрійської територіальної організації Національної спілки журналістів України Ірина Балашова. Присутнім вона презентувала фотовиставку «Миттєвості життя очима олександрійських журналістів», організувати яку вперше запропонували представники спілчанської організації. На ній загалом було представлено 37 фоторобіт, зібраних журналістами, у їхньому числі знімки В’ячеслава Чебишева, Ігоря Широкуна, Івана Мельника, Віктора Голобородька, Юрія Кузнєцова, Олени Карпачової, Сергія Гавриленка, Олександра Наріжного, Руслана Гаврилова та колективу часопису «Сільський вісник». 



   Після огляду виставкових робіт медійників запросили до прес-центру, де власне й пройшла урочиста частина святкування. З привітаннями для журналістів Олександрійщини завітали й поважні гості. Успішну діяльність і творчі здобутки представників ЗМІ були відзначені й очільником Олександрійського району Андрієм Коломійцевим. Грамоти райдержадміністрації отримали редактор часопису «Сільський вісник» Ірина Балашова, колективи телерадіокомпаній «Контакт-ЛТД» та «КТМ».  Зі святом колег вітав і виконуючий обов’язки голови Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України Петро Мельник.  Він, у свою чергу,  вручив журналістам  грамоти та подяки. А також акцентував, що цьогоріч  творчу когорту олександрійського спілчанського осередку поповнили  двоє журналістів, до речі, досить досвідчених фахівців, за плечима у яких більше десяти років роботи на професійній ниві. А це, зокрема, прес-аташе ФК «Олександрія» Юрій Біланюк  та директор ТРК «Радіо великих доріг» Любов Мороз.


   Привітали журналістів із професійним святом секретар Олександрійської та Світловодської єпархії протоієрей Анатолій Штанько та хористи з Святопокровського кафедрального собору (керівник Роман Мирний).
По завершенню урочистостей майстрів пера та влучного слова запросили на святкове частування. Слід зазначити, що захід було організовано за підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка і пройшов він у досить піднесеному настрої.

   Окремо варто підкреслити, що членами Олександрійської територіальної організації Національної спілки журналістів України наразі є 42 особи, на Кіровоградщині за чисельністю – це один із найбільших осередків.

Н.ЛУЦЕНКО.

Немає коментарів:

Дописати коментар