понеділок, 20 березня 2017 р.

Про стан передплати та взаємодію з ПАТ «Укрпошта»

Олександрійська територіальна організація Національної  спілки журналістів України підтримує офіційну позицію НСЖУ стосовно недопущення встановлення  фактично вбивчого для друкованих видань тарифу на поштові послуги  і звертається до адміністрації Публічного акціонерного товариства «Укрпошта» з пропозицією пошуку компромісного рішення, спрямованого на встановлення економічно обґрунтованих і зважених тарифів на послуги доставки періодичної преси.

Ми розуміємо необхідність збереження рентабельності підприємства, однак різке зростання вартості передплати, яке пропонується незабаром затвердити, може призвести до значного спаду передплати та продажу друкованих видань у роздріб.

Пропонуємо підприємству віднайти способи здешевлення послуги, яка виконує важливу роль інформування громадян про суспільно важливі події. Друковані видання залишаються іноді єдиним джерелом достовірної та виваженої, перевіреної інформації для багатьох громадян міста і району. Придбання газет та іншої періодики сприяє також зверненням користувачів до відділень пошти, тому це теж стимулює розвиток підприємства.

Звертаємось до колег- журналістів  Кіровоградської обласної організації НСЖУ підтримати звернення Олександрійської ТО НСЖУ та направити відповідні листи із висловленням позиції друкованих ЗМІ міста Олександрії та Олександрійського району обласній дирекції ПАТ «Укрпошта», адміністрації ПАТ «Укрпошта».

Пропонуємо приватним кур’єрським і поштовим службам та підприємствам спільно шукати шляхи взаємовигідної співпраці щодо організації альтернативних способів доставки передплатних видань та розпочати діалог з цього питання для формування спільної пропозиції щодо пошуку нових форм організації передплати.

Підтримано загальними зборами Олександрійської територіальної організації НСЖУ 16 березня 2017 року. 

Немає коментарів:

Дописати коментар