вівторок, 7 червня 2016 р.

Кореспондент «Сільського вісника» переміг у конкурсі про ліс від «Детектор медіа»

Днями у Представництві Світового банку України в Києві відбулося нагородження фіналістів конкурсу для журналістів та фахівців лісової галузі «Правозастосування та управління в лісовому секторі України. 2016» від ГО «Детектор медіа». До його фіналу увійшла й наша колежанка, кореспондент Олександрійського районного часопису «Сільський вісник», член НСЖУ Наталія Луценко зі статтею «Вирубка лісосмуг: вдалий бізнес чи економічна безвихідь?», що надрукована в газеті  «Сільський вісник» №8 від 20 лютого 2016 р. Разом з іншими тридцятьма фіналістами, вона відзначена призовим фондом, оскільки набрала найвищі бали від журі.
Загалом, конкурс про ліс від «Детектор медіа» тривав майже три місяці. До уваги бралися, перш за все, аналітичні матеріали, в яких висвітлювалася проблематика розвитку лісового господарства України, способи зробити його більш прозорим, пропозиції, спрямовані на вирішення проблем та багато іншого. І, в цілому, за згаданий період на огляд поважного журі надійшло понад 129 конкурсних робіт (зокрема, аналітичних статей, телесюжетів та радіопередач), але за результатами відбору, до фіналу відібрали лише 31 роботу, котра, насправді, заслуговувала на увагу та відзнаку.

Треба наголосити, що з переліку фіналістів окрім того відібрали п’ятірку кращих:  журналіста програми «ЦРУ» (24 канал), програми «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект «Радіо Свобода» та "UA:Перший"), "5 канал" (Чернівці), "ВВС Україна" та фоторепортаж «Олевська бурштинова республіка: рік по тому», знятий екологами.
Разом з тим, організатори фіналу привітали всіх переможців і висловили їм вдячність за участь в конкурсі.
П’ятірку кращих нагородили дипломами й призовим фондом у розмірі п’яти тисяч гривень, а решті фіналістів вручили по тисячі гривень.
По завершенню офіційної частини на журналістів чекало спілкуватися в невимушеній, неформальній обстановці. 
Знайти перелік фіналістів можна на сайті «Детектор Медіа»: http://detector.media/tag/747/, а додаткову інформацію - на сторінці «FLEG II в Україні»:  http://www.fleg.org.ua/.

Немає коментарів:

Дописати коментар