четвер, 11 червня 2020 р.

Журналістську спільноту Олександрійщини відзначено грамотами та журналістсько-краєзнавчими відзнаками

5 червня, у переддень професійного свята, журналістську спільноту Олександрійщини вітали в Олександрійській райдержадміністрації. 
Захід відбувся з ініціативи секретаря Олександрійської територіальної організації Національної спілки журналістів України, головного редактора районного часопису “Сільський вісник” Ірини Балашової та за сприяння  Юрія Коваля, першого заступника голови районної державної адміністрації. 


Серед запрошених – колектив районної газети “Сільський вісник”, члени бюро Олександрійської територіальної організації НСЖУ, цьогорічні лауреати журналістсько – краєзнавчої відзнаки ім. Анатолія Кохана, гості. 
З вітальним словом до винуватців свята звернулися Юрій Коваль та Ольга Коріненко – голова районної ради, які потому виконали приємну місію – вручили Грамоти Олександрійської райдержадміністрації працівникам ТОВ “Редакції газети “Сільський вісник”: журналісту Ірині Желєзняковій, відповідальному секретарю Олені Сторчовій, головному бухгалтеру Діні Науменко. Ірина Балашова отримала спеціальну відзнаку Національної спілки журналістів України за активну громадську роботу.





В урочистій обстановці свої членські квитки і спілчанські значки отримали від секретаря територіальної організації НСЖУ представники ТРК КТМ Вікторія Васіна і Микола Чапурін. Сьогодні Олександрійський осередок  Національної спілки журналістів України  налічує 39  осіб.  Головному редактору “Олександрійського радіомовлення” Євгену  Грановському  вручено Почесний знак НСЖУ. 



З нагоди Дня журналіста  учасники зібрання вітали і цьогорічних лауреатів журналістсько – краєзнавчої відзнаки ім. А. Кохана – журналістів  В’ячеслава Чебишева і Олену Карпачову. За традицією Диплом і символічний знак у вигляді “кришталевого пера” їм вручила  вдова Анатолія Кохана – Роза Соломонівна Кохан. Нагадаємо, що дану відзнаку   започатковано у 2015 році Олександрійською територіальною організацією Національної спілки журналістів України з метою відзначення журналістів, які досліджують, вивчають і популяризують історію рідного краю. Автором ідеї  започаткування відзнаки виступив журналіст, спортивний оглядач  В’ячеслав Чебишев. Рішення про присудження відзнаки ухвалюється рішенням Бюро ОТО НСЖУ на підставі висновків конкурсної комісії, до складу якої входять колеги – журналісти і краєзнавці міста. 


Вітання та щирі побажання успіхів, натхнення, високих тиражів та особистого щастя журналістам цього дня також лунали з уст головного лікаря ЦРЛ Валентини Гарагулі,  краєзнавця,  завідуючої краєзнавчим відділом Олександрійського міського музейного центру імені А. Ф. Худякової  Ольга Божко, Рози Кохан, організатора заходу Ірини Балашової, журналістів Олени Карпачової, Івана Мельника та В’ячеслава Чебишева. 

Також присутні  згадали поіменно журналістів, які в останні роки пішли з життя. Пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання.  На завершення заходу  учасники зібрання вирушили до хірургічного корпусу Олександрійської ЦРЛ. Там разом з медичним активом поклали квіти до пам’ятної дошки на честь Анатолія Кохана, що встановлена на фасаді будівлі, де він свого часу працював. Дошка встановлена у  2017 році з ініціативи журналістської спільноти Олександрійщини.


Так змістовно цьогоріч  вшанували творчий доробок тих, хто своєю щоденною і наполегливою працею об’єктивно інформує жителів району та міста про суспільно-політичне життя, розповідає про простих трудівників села, передовиків виробництва, представників різних професій. Словом, віншували людей, головним принципом роботи яких і надалі залишаються слова із гімну журналістів “Трое суток шагать, трое суток не спать, ради нескольких строчек в газете…”. 
Ірина ЖЕЛЄЗНЯКОВА.

Немає коментарів:

Дописати коментар