пʼятницю, 3 червня 2016 р.

В Олександрії вперше вручили журналістсько-краєзнавчу відзнаку імені Кохана

Сьогодні, 3 червня в Будинку футболу вручено перші дипломи та символи журналістсько-краєзнавчої відзнаки Олександрійської територіальної організації Національної спілки журналістів України. Вручення відбулось на традиційному зібранні журналістської спільноти до Дня журналіста.
Перші відзнаки вручені були дослідникам, які внесли значний вклад у розвиток краєзнавчого руху Олександрії та Олександрійського району - Віктору Голобородьку, Надії Жахаловій та Ользі Божко. Останній лауреат отримає свою нагороду пізніше, оскільки вона не змогли бути присутньою за заході.
Відзнаки краєзнавцям вручала особисто дружина видатного олександрійського краєзнавця, лікаря і журналіста Анатолія Кохана, Роза Кохан, яка продовжує багато робити для увічнення пам’яті свого чоловіка, який пішов з життя 24 липня 2012 року.


Всі конкурсанти-учасники отримали подяки від організаторів конкурсу за участь і за надані роботи. Особливо відзначили члени журі конкурсну роботу за авторства Віктора Коваля, а саме документальний фільм «Небесные ангелы Чернобыля» про олександрійських вертолітників, що брали участь з перших днів у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, що у минулому році Олександрійська територіальна організація Національної спілки журналістів України започаткувала краєзнавчу відзнаку імені Анатолія Кохана. За життя Анатолій Кохан був лікарем, журналістом та краєзнавцем. Нещодавно була видана збірка всіх його книг та іншої творчої спадщини, яку презентували в Олександрії та Кіровограді. Одна з вулиць центральної частини Олександрії нещодавно перейменована на честь Анатолія Кохана.





Немає коментарів:

Дописати коментар