четвер, 26 листопада 2015 р.

Олександрійські журналісти нагородять того, хто знає історію краю

Опубліковано Положення про журналістсько-краєзнавчу відзнаку імені Анатолія Кохана Олександрійської територіальної організації Національної Спілки журналістів України.
Відповідне положення погоджене членами Бюро організації на засіданні.
Як зазначено у положенні, відзнака буде присуджуватись щорічно за кращу публікацію у періодичних виданнях, інтернет-ресурсах (блогах та інших електронних носіях засобів масової комунікації), а також шляхом публікації та видання книг, брошур та інших друкованих носіїв інформації з питань краєзнавства міста Олександрії, Олександрійського району та інших населених пунктів, які входили раніше у склад адміністративно-територіальних одиниць (округів, повітів) з назвою Олександрія чи є попередніми назвами цього населеного пункту.
Відзнака присуджується як одна нагорода за рік, до Дня журналіста (6 червня). Межі часу публікацій робіт: з 1 травня по 1 травня.
Теми, які можуть бути висвітлені та надані для розгляду на конкурс з відзначення: історія та етнографія, історико-культурна та природнича спадщина, історичні розвідки з історії певних галузей чи певних періодів розвитку галузей життя міста Олександрії та Олександрійського району.
Конкурсні роботи повинні базуватися на історичних джерелах, мати критичний аналіз джерел та власні висновки з того чи іншого історичного факту.
З повним текстом положення можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, раніше було ухвалено рішення заснувати відзнаку, яка б вшановувала пам'ять про видатного олександрійця, краєзнавця, лікаря, журналіста Анатолія Кохана. Журналісти вирішили не обтяжувати відзнаку А. Кохана грошовою премією, оскільки творча спілка вважає необхідним не пов’язувати краєзнавчо-журналістську діяльність А. Кохана з матеріальними стимулами. Члени Бюро відзначили, що ця відзнака буде перед усім моральним стимулом для тих, хто починає чи вже займається краєзнавчими дослідженнями і дописує у міські часописи чи видає краєзнавчі книги.

Немає коментарів:

Дописати коментар