вівторок, 12 червня 2012 р.

Влада оприлюднила рейтинг критичних публікацій Олександрії


     Міська влада вирішила відзначити найкритичніші матеріали місцевих журналістів та самокритично вказати на найбільш гострі публікації. З електронної адреси міської ради rada@alexandria.kr.ua надійшов всім редакціям міських газет, телестудій та радіо цікавий документ. Він містить заголовок «Огляд преси», а написаний, з огляду на шапку документу, управлінням інформатизації та інформаційно-аналітичної політики Олександрійської міської ради. В властивостях документу у графі "Автор" вказано прізвище колишнього начальника цього управління. Настільки відвертого документу журналісти міста мабуть ще і не бачили. У ньому зазначено всі критичні публікації місцевих газет із ранжируванням їх за ступенем критичності.

     Зокрема стаття газети «Городской Курьер» «Дураки и дороги в Александрии. Эпизод второй», виділена трьома знаками оклику та прокоментована текстом такого змісту: «хаос автотранспорту при ремонті доріг». На другому місці (відповідно два знака оклику) значиться стаття «Олександрійського тижня» «Столбы бывают разные». Коментар цієї статті – «про аварійні стовби». На третьому - «Медицина Александрии: для людей или для экономии денег?», де вказано текст – «роздуми автора статті по оптимізації медицини».

     Мабуть міське управління інформатизації, яке відповідає за зв’язки із громадськістю, вирішило підтримати алгоритм стосунків з медіа, задекларований головою обласної державної адміністрації Сергієм Ларіним, який він озвучив на нещодавній зустрічі із журналістами до професійного свята «акул пера». Зокрема С. Ларін зазначив, що влада відкрита, завжди готова до діалогу, спокійно сприймає конструктивну критику і конструктивні ідеї. «Я вас прошу не сходити зі шляху чесних і професійних публікацій, особливо, коли справа стосується роботи чиновників. Нам не треба співати оди, краще – про людей, що вони дорікають місцевій владі, що пропонують змінити, покращити, виправити. Я переконаний, якщо у медійному просторі Кіровоградщини буде розумний, здоровий баланс принциповості, гостроти, об’єктивності, відвертості і щирості, ми разом зуміємо створити чимало корисного для нашого регіону, для людей», – підкреслив керівник області.

Віктор Голобородько

Немає коментарів:

Дописати коментар