вівторок, 25 липня 2017 р.

Пам’яті Юрія Миколайовича Сердюченка

21 липня на 66 році пішов з життя колишній багаторічний голова Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України Юрій Миколайович Сердюченко.

Він народився 2 червня 1952 року. Вищу освіту здобув у Кіровоградському педагогічному інституті імені О. Пушкіна. Працював у районній, обласній та всеукраїнській пресі. Стояв біля витоків обласної профспілкової газети «Діалог», яка згодом переросла в популярне всеукраїнське видання. Був власним кореспондентом Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» по Кіровоградській області.

Одночасно з професійною діяльністю Ю. М. Сердюченко майже двадцять років очолював обласну організацію Національної спілки журналістів України.
На цій посаді сповна розкрився його талант організатора, захисника свободи слова. Він чимало зробив для розвитку незалежної преси області, для роздержавлення комунальних видань. Постійно дбав про підвищення професійного рівня журналістів, організовуючи для цього семінари журналістів-початківців та фестивалі. Був одним із ініціаторів заснування обласної журналістської премії, якою щороку відзначаються найкращі працівники засобів масової інформації. Завдяки його зусиллям в області створилося міцне ядро журналістів, які в своїй діяльності керуються принципами об’єктивності та правдивості, захищають інтереси простих громадян. Переїхавши за сімейними обставинами до сусідньої області, Юрій Миколайович не поривав зв’язків з Кіровоградською обласною організацією НСЖУ, цікавився її справами, допомагав порадами.

Юрій Миколайович Сердюченко користувався великою повагою не тільки серед журналістів, його любили й поважали всі, хто його знав. Він був відданим обраній професії, мудрим порадником, щирим і надійним товаришем. Таким він назавжди залишиться в нашій пам’яті.

Щиро сумуємо з приводу цієї передчасної втрати! Висловлюємо свої співчуття рідним і близьким 
Юрія Миколайовича. 

Правління Кіровоградської обласної організації НСЖУ.
 Ю.Сердюченко з олександрійськими колегами під час відзначення кращих колег у 2014 році


Наші співчуття

Щиро сумуємо з приводу передчасної смерті колишнього очільника Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України, нашого колеги, друга і наставника
  
Юрія Миколайовича Сердюченка. 

Висловлюємо свої щирі співчуття  рідним і близьким покійного.

Олександрійська територіальна організація НСЖУ.

Немає коментарів:

Дописати коментар